loading
  • X-tra smiona: nov sportski i mišićav dizajn vanjštine
  • X-tra zabavna: pogon na sve kotače za agilno upravljanje i superiorno držanje podloge
  • X-tra elegantna: posve nova upravljačka ploča inspirirana nagrađivanom Opel Astrom
  • X-tra povezana: sustavi IntelliLink kompatibilni s pametnim telefonima i servisom OnStar
  • X-tra uočljiva: nova pravi sustav LED prilagodljivih prednjih svjetalaRüsselsheim. Tražite uzbudljiv i privlačan kompaktan automobil koji može ponuditi izvanredne mogućnosti povezivanja? Revolucionarne tehnologije koje čine vožnju opuštenijom i zabavnijom? Sveobuhvatne sigurnosne sustave i mogućnost napuštanja asfaltiranih cesta zahvaljujući pametnom sustavu pogona na sve kotače? Pa, u tom slučaju ne morate tražiti dalje jer nova Opel MOKKA X može staviti kvačice kraj svih tih značajki. Opelov novi subkompaktni SUV dug 4,28 metara postao je još više avanturistički i poželjan od prethodnog modela.

 

S više od 600 000 narudžbi od predstavljanja 2012. godine, Opel Mokka impresivno je pokazala da je upravo ono što kupci traže u ovom iznimno konkurentnom segmentu. U novoj je MOKKI X Opel zadržao sve prednosti svoje donedavno aktualne generacije prodajnog hita, a istovremeno ključno promijenio neke stvari u kabini i dizajnu vanjštine zajedno s proširenom ponudom tehnologija i mogućnosti povezivanja.

 

Sportska i snažna izvana, elegantno profinjena iznutra

 

Izvana novu Opel MOKKU X krasi smion stav sa skulpturalnim i elegantnim detaljima uz istovremeno zadržavanje sportskog „štiha“ sa sportskim i mišićavim donjim dijelovima karoserije. Njih dodatno „nabrijava“ Opelova prepoznatljiva oštrica koja se penje prema stražnjem dijelu. Uz to, novi izgled prednjeg dijela MOKKE X usklađen je s Opelovom budućom dizajnerskom strategijom koja obuhvaća vodoravnu rešetku u obliku krila i prepoznatljiv oblik LED svjetala za dnevnu vožnju u obliku dvostrukih krila. Elementi dizajna koji daju MOKKI X širi i robusniji stav nastavljaju se i u stražnjem dijelu vozila: linija dvostrukog krila pojavljuje se i kod opcionalnih LED stražnjih svjetala. Opcionalni OPC Line sportski paket s naglašenim i spuštenim prednjim i stražnjim odbojnikom, pojačanim pragovima, krovnim spojlerom OPC Line zajedno s 18-inčnim dvobojnim alu-naplatcima dodatno naglašavaju sportski i ekskluzivan izgled.

 

Iznutra MOKKA X savršeno spaja funkcionalnost s okusom avanture. Dizajn unutrašnjosti jasno odražava Opelovu dizajnersku filozofiju prema kojoj umjetnička skulpturalnost susreće njemačku preciznost. Inspiriran velikim uspjehom nove Opel Astre, vodoravno usmjerena ploča s instrumentima povećava dojam prostranosti. Lebdeći središnji dio prednje ploče sada zadivljuje profinjenom elegancijom i dodatno je naglašen prilično velikim pretincem za pohranu s poklopcem. Optimizirana je i ergonomija tako da se najvažnijim funkcijama sada može pristupiti putem kapacitivnih dodirnih zaslona dijagonale 7 ili 8 inča.

 

X-faktor za sve prilike

 

Svojim će posve novim izgledom MOKKA X i dalje privlačiti poglede u svojem uobičajenom gradskom okruženju. No ovaj subkompaktni SUV uživat će u izletu na otvorenu cestu kao i svaki drugi stanovnik grada koji bi rado protegnuo krila u prirodi. Opcionalna pametna tehnologija pogona na sve kotače, koja je trenutno aktualnom modelu osigurala dvije nagrade za automobil godine s pogonom na sve kotače, dodatno poboljšava već i ovako agilne karakteristike upravljanja MOKKE X. Omogućuje vozačima da napuste asfaltirane ceste i uživaju u šljunčanim ili blatnim stazama uz istovremeno osiguravanje izvrsnog upravljanja u mokrim ili snježnim uvjetima. Pametni sustav pogona na sve kotače automatski raspodjeljuje snagu između prednje i stražnje osovine u omjeru od 100:0 do 50:50, ovisno o prevladavajućim uvjetima na cesti.

 

Iskustvo vožnje izvan ceste još je ugodnije zbog činjenice da se vlasnici MOKKE X mogu u hitnim slučajevima osloniti na osobni pomoćnik za povezivanje i usluge OnStar (ako je dostupan). Opelov anđeo koji vas čuva 24 sata dnevno, 365 dana u godini dostupan je na dodir gumba. Ako se aktivira zračni jastuk, OnStar bit će o tome automatski obaviješten i kontaktirati hitne službe. Uz to OnStar će pretvoriti novu MOKKU X u 4G LTE mobilni Wi-Fi Hotspot1 (ako je ta mogućnost dostupna). Dostupne su i dvije verzije nove generacije informacijsko-multimedijskog sustava IntelliLink. Sustav R4.0 IntelliLink donosi svijet pametnih telefona u ovaj subkompaktni SUV te je, ovisno o krajnjem uređaju, kompatibilan s platformom Apple CarPlay i Android Auto. Navi 900 IntelliLink savršen je za korisnike koji traže informacijsko-multimedijski sustav s ugrađenom navigacijom.

 

Osim što je jedan od najbolje povezanih automobila u segmentu subkompaktnih SUV-ova, nova MOKKA X može se podičiti i titulom najudobnije. Opcionalna ergonomska sjedala koja je certificirao AGR (Kampanja za zdravija leđa) koja su jedinstvena u segmentu, čine duga putovanja autocestom jednako udobnima kao i skretanja na neravan teren.

 

Tehnološki dragulji za opuštenu vožnju

 

Opelovi su inženjeri još jednom s novom generacijom prilagodljivih prednjih svjetala AFL s LED tehnologijom implementirali strategiju tvrtke prema kojoj čine inovativne tehnologije dostupnima široj skupini kupaca. Novi AFL LED sustav automatski prilagođava svjetlosne snopove prednjih svjetala voznim situacijama tako da se uvijek uživa u optimalnim performansama svjetala, čineći noćnu vožnju ugodnijom. A „svjetlo dobrodošlice“ osvjetljava vozačev put u MOKKU X prije ulaska u vozilo.

 

Najnovija verzija prednje kamere Opel Eye® podržava brojne pomoćne sustave namijenjene vozaču, uključujući pomoć pri korištenju dugih svjetala i prepoznavanje prometnih znakova iz portfelja AFL LED sustava svjetala. I pokazatelj udaljenosti spram vozila ispred koristi prednju kameru za otkrivanje vozila ispred koja se kreću, dok upozorenje na mogući frontalni sudar nudi vizualna i zvučna upozorenja kad se udaljenost između MOKKE X i vozila ispred prebrzo smanjuje. 

 

Pomoć prilikom parkiranja i stražnja kamera daljnje su značajke koje će vozači MOKKE X brzo naučiti cijeniti. Prednji i stražnji senzori za udaljenost prilikom parkiranja otkrivaju prepreke i pomažu smanjiti opasnost neželjenog kontakta z istovremeno znatno olakšavanje parkiranja na uska mjesta. Stražnja kamera dodatno je osiguranje prilikom vožnje unatrag. Kamera se aktivira automatski kad se ubaci u stupanj prijenosa za vožnju unatrag, a slika se prikazuje na zaslonu u boji informacijsko-multimedijskog sustava.

Idite na vrh